Rina-serien

Frit fald

En fjende uden ansigt. Et ansigt uden navn. Hun jagter en morder…

Vi møder Rina igen to uger efter slutningen af ’Jeg finder dig altid’, hvor politiet stadig arbejder på at finde den drabsmand, som sparkede den 19-årige klatrer og graffitimaler Henrik ned fra femte sal. Rina er tydeligt mærket af det, der er sket i ugerne forinden.

Henrik-sagen spreder frygt i klatremiljøet, og hun begynder at begå fejl, når hun klatrer og forsøger at fyre op under efterforsker Helge Stanek. Men Stanek bliver taget af sagen af Eva, hans nye chef og elskerinde. I stedet bliver han sat til at opklare sagen om en arm, der er drevet i land ved Ebeltoft.

Rina må selv finde Henriks morder og rekonstruerer hans sidste klatretur op ad den røde bygning. På en vinduesstang finder hun en afrevet armbånd fra Northside Festival, men Stanek er fanget i sin egen sag og først, da der sker endnu et drab begynder en sammenhæng at tegne sig, og et spind af lånehajer, vold og udnyttelse af kvinder åbenbares.

Se videoen og hør Elsebeth Egholm fortælle om bogen:

Jeg finder dig altid

Han ved, hvor hun er. Hun er på flugt. Og det er ikke første gang …

Rina er ansigtsblind og lever et dobbeltliv. Læge om dagen, Private Eye – anonym, klatrende street artist – om natten. En augustnat klatrer hun den høje glasbygning Prismet i Aarhus for at sætte sin kunst op. Da hun kommer hjem, bliver hun overfaldet af en mand med en kniv.

Hun slår ham på flugt og samler kniven op. Næste dag opdager hun, at en ung klatrer er blevet sparket i døden tæt ved, hvor hun selv klatrede. Hun har ikke set eller hørt noget, og hvis hun går til politiet, risikerer hun at røbe sit hemmelige dobbeltliv. Men efterforskeren Stanek er ikke kun forelsket i hende. Han er også i hælene på sandheden om Private Eye.

Stanek har selv et skyggeliv, der ikke tåler dagens lys. De to lyver og løber om hjørner både med hinanden og deres nærmeste. Det hele spidser til, da Rina bliver mistænkt for drab og må flygte ikke bare fra politiet, men også fra sin ansigsløse forfølger: manden med kniven, som har et regnskab at gøre op.

Se videoen og hør Elsebeth Egholm fortælle om bogen:

Elsebeth Egholm Rina-bøger rækkefølge

  1. Jeg finder dig altid
  2. Frit Fald

Elsebeth Egholm 2019