Romaner

Elsebeth Egholm har siden 2020 udgivet tre stand-alone romaner.

Budbringeren - Roman af Elsebeth Egholm udgivet 2024

Budbringeren

2024

Fængslende fortælling fletter kærlighed og mysterium sammen.

Anna lever og arbejder i udlandet, da hun får nyheden om sin tvillingbror Rasmus’ tragiske død. Han er sprunget ud fra et tag. På togturen hjem krydser hendes vej Samuel, Rasmus’ barndomsven og hendes tidligere ungdomskærlighed, som forsvandt ud af deres liv for fireogtyve år siden.

Selvom hun er forbeholden, føler Anna sig tiltrukket af Samuel på ny. Samtidig opdager hun, at hun er gravid med sin engelske kæreste, Henry, og at hendes stilling i en NGO er i fare. Hendes liv synes at kollapse omkring hende, og hun plages af skyld over Rasmus’ død, overbevist om at hun burde have været der for ham, hendes psykisk sårbare tvilling.

I deres sorg genopstår båndet mellem Anna og Samuel, og sammen begynder de at tvivle på omstændighederne omkring Rasmus’ selvmord. Hvorfor købte han tre liter mælk aftenen før sin død? Og hvad forsøger han at fortælle Anna gennem det sagte sus i bladene og træerne ved familiens savværk?

Den røde glente - Roman af Elsebeth Egholm

Den røde glente

2022

Sally og Silas delte en barndom på Djurslands yderste spids, Helgenæs, hvor de dyrkede en tidlig kærlighed, næret af en fælles interesse for naturen og fugletegning. En tragisk hændelse splittede dem dog ad, og da de genforenes 25 år senere, har livet forandret dem begge.

Sally står alene efter sin mands død, og en skade på hånden spænder ben for hendes karriere som jordemoder. Silas har i mellemtiden opnået international berømmelse som kunstner.

Selvom følelserne mellem dem stadig er stærke, kaster fortidens uafklarede mysterier lange skygger over dem.

Hvad skete der virkelig den aften, da en 15-årig Sally blev fundet nøgen i en grøft efter en fest? Hvem holder på sandheden, hvem har løjet gennem årene, og vigtigst af alt: Hvem var ansvarlig for det, der skete?

Som natten kender stjernerne - roman af Elsebeth Egholm

Som natten kender stjernerne

2020

Koncertpianisten Malou Beck oplever et dobbelt tab: hendes mor og hendes musikalske gnist forsvinder samtidig. Under oprydningen i morens lejlighed opdager Malou og hendes søster en gammel vinylplade – en optagelse af Chopin spillet af den franske pianist Sophie Costeau fra 1930’erne, på et unikt flygel. Musikken på pladen er betagende, og et foto af Sophie på pladecoveret viser en slående lighed med Malou. En familiehemmelighed begynder at ulme.

For at udforske Sophie Costeaus mysterium og finde det særlige flygel for sin ven, Elias, en samler af musikinstrumenter, rejser Malou til Lorraine i Frankrig.

Sprogbarrieren bliver en udfordring, så hun ansætter Cody Blake, en amerikansk guitarist med en broget fortid, som bor på en husbåd på Moselfloden. Han spiller i et coverband, hvor musikken hjælper ham med at flygte fra fortiden. For Cody repræsenterer Malou en mulighed for healing, mens han for Malou er nøglen til at genfinde det tabte. Men visse forpligtelser vejer tungere end kærligheden.

Elsebeth Egholm 2019 - 2024